Forsikrer at han ikke ville drepe

Tiltalte i giftdrapssaken, Terje Wiik (52), forsikrer at han ikke hadde til hensikt å drepe Inger Lise Bakken. Han nektet seg skyldig etter tiltalen da behandlingen av saken startet i Frostating lagmannsrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nei, jeg hadde ikke til hensikt å skade. Jeg ville bare at hun skulle miste håret, sa Terje Wiik da han forklarte seg om det første punktet i den alvorlige tiltalen.

Det avgjørende spørsmålet i denne ankesaken er om Wiik klarer å overbevise tilstrekkelig mange av lagrettens ti medlemmer om at han ikke hadde drapstanker da han i romjula 1998 - for siste gang - blandet gift i drikkevarer i Inger Lise Bakkens leilighet på Angeltrøa i Trondheim.

I Trondheim byrett i januar og februar i år ble han ikke trodd på sine forsikringer om at han ikke hadde til hensikt å drepe. Der ble han dømt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, og han fikk lovens strengeste straff - 21 års fengsel.

I morgen skal Terje Wiik forklare seg om de andre punktene i tiltalen, deriblant det punktet som handler om overlagt drap.

(NTB)