Regjeringen tar vaksinegrep:

Forsikrer folket om blanding

Helseminister Bent Høie tar to vaksinegrep etter dårlige nyheter om Pfizer-leveranser. FHI og Legemiddelverket forklarer hvordan de vurderer endringene.

FÆRRE VAKSINER: Helseminister Bent Høie opplyser at Norge får færre vaksinedoser VIDEO: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag opplyste helseminister Bent Høie at regjeringen har besluttet å utvide perioden mellom første og andre vaksinedose til 12 uker. I tillegg åpner de for å gi folk én dose med Pfizer-vaksinen og én dose med Moderna-vaksinen. Dette som følge av at Norge mottar 900 000 færre Pfizer-doser enn forventet de kommende månedene.

Høie forsikrer befolkningen om at de kan stole på Folkehelseinstituttets anbefaling om å kombinere Pfizer- og Moderna-vaksinen, som begge er bygget på mRNA-teknologi.

- Folk kan stole på våre helsemyndigheter i denne typen spørsmål. FHI har vist gjennom hele pandemien at de har nøkterne, men likevel ganske strenge vurderinger knyttet til vaksinespørsmål. Kunnskapen deres tilsier at dette er bedre enn alternativet, som er at andre vaksinedose blir utsatt, sier Høie til Dagbladet.

Fordeler med grepene

Smitteverndirektør Geir Bukholm opplyser til Dagbladet at dersom man ikke hadde forlenget vaksineintervallet til 12 uker, så ville man ha risikert en forsinkelse i vaksinasjonsprogrammet på opptil åtte uker. Med denne løsningen risikerer man en forsinkelse på opptil to uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer