Forsikrigs-gigantene jakter på barna dine

Bare åtte prosent av norske barn er forsikret. Barn er derfor det store statsingsområdet til Storebrand. Selskapet begynner med å tilby gratis forsikring til alle barn som blir født i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Målet er å doble antall barneforsikringer, sier produktsjef i Storebrand, Gunnar Kvan.

I dag har 15 000 barn sykdom og ulykkesforsikring i selskapet. Kampanjen starter fra nyttår, og er et ledd i en stor satsing for å få foreldre til å tegne en full forsikring for barna sine.

- Vi vet at dette er marked i vekst, spørsmålet er bare når det tar av, sier informasjonssjef i Gjensidige NOR, Øystein Thoresen. Norske selskaper ser til Sverige. Forbildet er svenske Trygg-Hansa.

Lett å selge

På av åttitallet hadde svenske selskap en kampanje rettet mot barn. I dag er 500 000 svenske unger forsikret i Trygg-Hansa.

Divisjonssjef Per Fornander mener det er lett å selge barneforsikringer.

- Foreldre vil jo gjerne gjøre alt for å sikre barna sine et godt liv, sier Fornander.

Barneforsikring

  • Barn som blir uføre ved sykdom eller ulykke, får minstepensjon fra 18 års alder gjennom Folketrygden. Beløp: 92100 kr.
  • Hvis barnet får alvorlige skader eller varig sykdom før fylte 26 år, får det ekstra pensjonspoeng som gir tilleggspensjon på ca. 30000 i året.
  • Privat forsikring dekker medisinsk invaliditet ved sykdom og ulykke. Behandlingsutgifter og tekniske hjelpemidler dekkes rg, pluss dagpenger. Forsikring utbetales når barnet er bekreftet ufør - før fylte 18 år.

  • Barneforsikring koster 700 - 1100 kroner årlig.

Seint, men godt

- Dette har jeg ventet på, sier Karsten.O.Five, redaktør i Dine Penger. Han mener selskapene burde ha konsentrert seg om barneforsikringer for lenge siden. Vital var det første selskapet som kom med et tilbud til barn.

Mange barn er forsikret mot ulykker barnehagen, på skolen og på idrettsaktiviteter, men ikke mot ulykker i hjemmet. Enda færre er har sykdomsforsikring.

- Uvitende foreldre tror at staten hjelper dem med alt hvis barna blir syke eller uføre. Sånn er det ikke. Alle som har uføre barn vet hvor mye som kreves. Forsikringspenger kan gjøre livet litt lettere, sier Five.

Verdifulle unger

Barneombud, Trond Waage frykter at en økning i antall barneforsikringer kan skape enda større forskjeller.

- Barna er vårt felles ansvar. De som er syke eller har fattige foreldre blir ikke forsikret. Det skaper ulikhet som barn ikke bør utsettes for, sier Waage.

- Foreldre bør kunne stole på at det offentlige velferdsnorge har et fullverdig sikkherhetsnett når barnet rammes av en ulykke eller sykdom, sier Waage, som barneforsikringer kan bidra til en reduksjon av det offentlige ansvar, og at vi får en akseptanse for at noen barn ikke får dette sikkerhetsnettet.

- Barn er verdifulle også for dem som ikke har råd til å kjøpe barneforsikring, sier barneombudet.

BARNEOMBUD: Trond Waage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer