Da Kristin Skogen Lunds NHO solgte forsikringene var de ivrige, men når problemene melder seg, hører ikke kundene noe. Foto: Iván Kverme
.
Da Kristin Skogen Lunds NHO solgte forsikringene var de ivrige, men når problemene melder seg, hører ikke kundene noe. Foto: Iván Kverme .Vis mer

Forsikringen kollapset – NHO forholder seg taus

1.500 bedrifter står nå uten dekning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I et par år har NHO solgt forsikringstjenester til sine medlemsbedrifter. I samarbeid med Norwegian Broker har dette blant annet bestått av yrkesskadeforsikringer levert av Gable Insurance.

Finansavisen har to ganger i år omtalt Gables raskt økende problemer, senest da det ble kjent at NHO Forsikring fra 1. oktober byttet leverandør til Tryg Forsikring. Da uttalte både NHO og Norwegian Broker at Gable fortsatt ville dekke eventuelle skader som oppstod før 1. oktober, men som ennå ikke var oppdaget.

Over og ut

Det er det slutt på, i hvert fall foreløpig. Finansavisen kan fortelle at de 1.500 NHO-bedriftene som hoppet på NHOs billige forsikringstilbud nå står fullstendig uten dekning, uten at NHO har orientert med ett ord.

For få dager siden besluttet finansmyndighetene i Liechtenstein (hvor Gable er registrert) å nekte alle utbetalinger fra Gable-systemet inntil videre. Fra før var Gable underlagt PwC som forvalter i avviklingsperioden. Ifølge Finansavisen har PwC varslet til myndighetene i Liechtenstein at Gable fremstår som overforgjeldet, og anbefalte frys i utbetalingene.

Har ikke hørt et ord

Bakermester Klausen i Buskerud sparer, ifølge NHOs hjemmesider, 70.000 kroner i årlig premie for sine 87 årsverk.

- Vi har ikke hørt et ord fra NHO Forsikring eller Norwegian Broker om disse problemene. De var utrolig aktive så lenge vi forhandlet om å benytte deres forsikringstilbud. Her har NHO et stort ansvar, om ikke juridisk, så i hvert fall moralsk, sier Ben Klausen, daglig leder i Klausen Bakeri, til Finansavisen.

I går avholdt i stedet NHO, ironisk nok, sin pensjons- og forsikringskonferanse på Sundvolden. Finansavisen fikk sent i går ettermiddag skriftlige svar på en rekke spørsmål til NHO.

Jobber for en løsning

«Vi legger til grunn at Norwegian Broker sørger for skadeutbetalingene på ordinær måte, så NHO-medlemmene får oppgjør i henhold til gjeldende avtaler. Vi forutsetter at vi får en permanent løsning på plass som ivaretar NHOs medlemmer. Norwegian Broker vil sørge for skadeutbetaling over egen drift inntil vi har en permanent løsning på plass,» skriver Kristin Diserud Mildal, avdelingsdirektør for pensjon og forsikring i NHO, i eposten.

Andre økonominyheter:
«Ukjent» nordmann god for 20 milliarder kroner
Gjøvik-mann har bygget én milliard på Gran Canaria