MÅ MØTE I RETTEN:  En 43 år gammel mann må møte i retten tiltatalt for grovt underslag på 1,6 millioner kroner. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
MÅ MØTE I RETTEN: En 43 år gammel mann må møte i retten tiltatalt for grovt underslag på 1,6 millioner kroner. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Forsikringsansatt (43) overførte fiktive forsikringsbeløp til seg selv 76 ganger

- Han har brukt Gjensidiges skadekonto som sin egen lommebok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 43 år gammel mann må møte i Bergen tingrett den 17. juni tiltalt for å ha begått grovt underslag fra sin arbeidsgiver Gjensidige forsikring.

Over en periode på to år lurte han til seg til sammen 1 680 000 kroner fra Gjensidiges skadeutbetalingskonto, ifølge tiltalen mot ham.

Kontoen hadde han tilgang til som skadebehandler i selskapet.

Alvorlig - Vi ser selvsagt alvorlig på dette på grunn av det store beløpet, og fordi det har foregått over en lengre periode. Han har brukt Gjensidiges skadekonto som sin egen lommebok. Det er gjort over en lengre periode og på måter som er vanskelig å oppdage, sier politiadvokat Bertil Christian Hast Rønnestad, som skal føre saken i retten, til Dagbladet.

Det var Gjensidige selv som først oppdaget underslaget, som pågikk fram til 2. november 2012.

- Bakgrunnen er at Gjensidige gjennom en intern gjennomgang av skadeutbetalinger fra tiltalte avdekket at han hadde hatt 76 skadeutbetalinger til privatpersoner og selskaper som var Gjensidige uvedkommen, opplyser Rønnestad.

Forbruk Utbetalingene brukte mannen til privat forbruk.

- Pengene er gått til privat forbruk som kjøp av forbruksgjenstander og kapitalgjenstander og dekning av forbruksgjeld. Det har også vært tilfeller der han har kjøpt en vare med Gjensidige sine penger, men betalt inn et for stort beløp,  og så fått dette overført tilbake til seg, forklarer politiadvokaten.

Underslaget anses som grovt på grunn av beløpets størrelse og fordi det foreligger brudd på den særlige tillit som fulgte med hans stilling, heter det i tiltalen.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men ønsker å forklare retten hvorfor han så seg nødt til å gjøre dette, sier mannens forsvarer Knut Harald Braathen.