Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsikringsfunksjonærene vil boikotte Shell

Forsikringsfunksjonærenes Landsforbund (FL) sier opp sitt kundeforhold med Shell dersom beslutningen om å nedlegge Sola-raffineriet ikke blir omgjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På hovedstyremøtet i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) denne uka oppfordret forbundsleder Lars Rasmussen også de andre YS-forbundene til full boikott av oljegiganten.

FL, som nylig vedtok å fusjonere med Finansforbundet, har lenge brukt en avtale om Shellkort aktivt i markedsføringen av medlemstilbud. Det skal det bli slutt på.

- Medlemstilbudene vi tilbyr skal kjøpes fra bedrifter som opptrer i samfunnet på en måte som ikke støter mot de verdier vi selv står for, sier Rasmussen.

I et brev til A/S Norske Shell skriver han at dersom der ikke skjer en utvikling i denne saken de nærmeste ukene, blir det inngått forhandlinger med et annet oljeselskap for å skaffe et alternativ til dagens Shellkort.

- Det er med stor beklagelse vi registrerer at Shells styre ikke har tatt hensyn til de ansattes argumenter, og valgt å opprettholde beslutningen om å nedlegge en bedrift som går med overskudd, sier Lars Rasmussen.

(NTB)