Forsikringsselskap anker trampolinedom

Forsikringsselskapet til Dvergsnestangen Camping i Kristiansand anker dommen hvor en 38 år gammel mann ble tilkjent 4,2 millioner kroner i erstatning i en trampolineulykke på campingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsikringsselskapet Varde v/Sparebank 1 har ifølge mannens advokat anket over bevisvurderingen og erstatningsutmålingen.

- De hevder dommen er logisk uforståelig og utenom rettspraksis, men det er feil, sier prosessfullmektig Jørgen Bugge til P4.

Bugge beklager at mannen, som er 100 prosent ufør på grunn av ulykken, må gjennomgå en ny runde i retten. Samtidig varsler advokaten en motanke, for å få et høyere erstatningsbeløp.

Ulykken skjedde i 1995. Avstanden mellom duken i trampolinen og bakken var nesten 20 centimeter for kort i forhold til kravet fra produsenten på 80 centimeter. Mannen strakk beina rett ut for å lande på baken på duken, og traff betongen under duken med et brak.

Kravet om erstatning ble først avvist i byretten, men Agder lagmannsrett ga i august mannen fullt medhold i at forsikringsselskapet er erstatningspliktig. Retten fant imidlertid at hans krav på 11 millioner kroner var for høyt, og tilkjente ham 4,2 millioner kroner.

(NTB)