Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsikringsselskap utbetalte forlik på 130 000 kroner i småmynt

Andres Carrasco (73) fikk 16 bøtter med mynt på døra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et forsikringsselskap i Los Angeles i USA valgte tidligere denne uka å betale ut et forlik på 21 000 dollar til 73 år gamle Andres Carrasco i form av småmynter.

Summen, som tilsvarer omtrent 130 000 norske kroner, ble fraktet hjem til 73-åringen i 16 store bøtter. Det skriver CBS.

- Det er over 16 bøtter med ulike enheter småmynt. Det kommer til å ta minst en uke å telle disse pengene, sier advokat Antonio Gallo.

Ifølge advokaten skal åtte av selskapets ansatte ha kjørt opp til Carrascos hus i en varebil og lastet av bøttene.

Carrasco, som nylig hadde vært gjennom en brokkoperasjon var selv for svak til å løfte dem. Det skriver Gawker.

- Det er altfor tungt, sier Carrasco.

Saksøkte selskapet For to år siden saksøkte Carrasco Adrianas Forsikring etter at han angivelig skal ha blitt overfalt av en av de ansatte ved forsikringsselskapet.

Disse 16 bøttene med småmynt var deres måte å betale forliket på 21 000 dollar.

- Jeg er skuffet over måten Adrianas behandler kundene sine og de eldre. Vi er kanskje fattige, men vi er også mennesker, sa Carrasco i en uttalelse.

Ikke pliktig I Norge er det ifølge sentralbankloven, paragraf 14, ingen som er pliktig til å ta i mot en betaling på en stor mengde mynter.

«Bankens sedler og mynter er tvungent betalingsmiddel i Norge. Ingen er pliktig til i én betaling å ta imot mer enn femogtyve mynter av hver enhet», står det i paragrafen.

SMÅMYNT: Et forsikringsselskap i Los Angeles betalte denne uka ut et forlik på 21 000 dollar med småmynt til 73-åringen Andres Carrasco. Foto: AP Photo/NTB scanpix
SMÅMYNT: Et forsikringsselskap i Los Angeles betalte denne uka ut et forlik på 21 000 dollar med småmynt til 73-åringen Andres Carrasco. Foto: AP Photo/NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!