Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsiktig optimisme for kongresskvinnen som ble skutt i hodet

Kula gikk inn gjennom bakhodet og ut gjennom panna.

IKKE UTENFOR FARE: Kongresskvinnen Gabrielle Giffords er ikke utenfor fare, men flere ting gir grunn til optimisme, sier sjef for nevrologisk avdeling Michael Lemole. (til venstre.) Her sammen med traumeekspert, Peter Rhee. Foto: John Moore/Getty Images/AFP/Scanpix
IKKE UTENFOR FARE: Kongresskvinnen Gabrielle Giffords er ikke utenfor fare, men flere ting gir grunn til optimisme, sier sjef for nevrologisk avdeling Michael Lemole. (til venstre.) Her sammen med traumeekspert, Peter Rhee. Foto: John Moore/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Legene som behandler Gabrielle Giffords var i dag litt mer optimistiske enn det de har vært tidligere.

- På dette tidspunktet er ingen endring bra, og vi har ingen endring. Men vi er ikke utenfor fare enda, sier doktor G. Michael Lemole jr, som er leder for neurokirurgisk avdeling ved Arizona's University Medical Cente på en pressekonferanse gjengitt av ABC News.

Legene er svært opptatt av å kontrollere hevelsen i Giffords hjerne. De har lagt 40-åringen i kunstig koma og fjernet deler av kraniet for å minske trykket på hjernen.

En nylig utført CAT scan, viser at hjernen hennes ikke har økt i størrelse. Normalt vil hevelsene i hjernen nå toppunktet den tredje dagen.

- Rundt den tredje eller fjerde dagen kan vi puste lettet ut. Vi nærmer oss, sier Lemole. Han advarer likevel om at man ofte kan se svingninger i hevelsene.

Gifford er forsatt i stand til å svare på enkle kommandoer, sier Lemole, som ikke vil konkretisere hva disse enkle kommandoene er.

Kongresskvinnen ble skutt i hodet fra kloss hold da hun ledet et møte utenfor et supermarked i Tuscon, Arizona på lørdag.

Kula gikk inn gjennom bakhodet hennes og ut gjennom pannen uten å treffe senteret av hjernen.

ABC News helseekspert doktor Richard Besser, sier banen kulen tok er årsaken til at hun fortsatt er i live, til tross for at 90 prosent av de som blir skutt i hodet dør.

- Hun har allerede bekjempet en del odds. Kuler som blir værende i hodet er mye farligere, sier han.

SKUTT I HODET:  Gabrielle Giffords er fortsatt i livet selv om hun ble skutt i hodet på lørdag. Foto: AP Photo/Scanpix
SKUTT I HODET: Gabrielle Giffords er fortsatt i livet selv om hun ble skutt i hodet på lørdag. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media