INFLUENSAFOKUS:  Den store etterspørselen etter influensavaksine har forsårsaket stopp i leveringen av andre vaksiner fra Folkehelseinstituttet. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix.
INFLUENSAFOKUS: Den store etterspørselen etter influensavaksine har forsårsaket stopp i leveringen av andre vaksiner fra Folkehelseinstituttet. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix.Vis mer

Forsinkelse i utsendelse av vaksine til turister og barn

- Vi må prioritere influensavaksine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkehelseinstituttet har fått så mange bestillinger av influensavaksine de to siste ukene at utsendelse av andre vaksiner er blitt forsinket.

I en melding på sine nettsider beklager Folkehelseinstituttet forsinkelsen i utsendelse av reisevaksiner og vaksiner til barnevaksinasjonsprogrammet.

- Vaksineforsyningen ved Folkehelseinstituttet har de to siste ukene mottatt svært mange bestillinger på influensavaksine. Vi har prioritert utsending av influensavaksine og har dessverre ikke hatt kapasitet til å pakke og sende ut andre vaksiner i ordinært tempo, opplyser Folkehelseinstituttet.

Reisevaksiner og vaksiner til barnevaksinasjonsprogrammet skal etter planen sendes mandag 14. januar.

Tomt hos grossistene Vaksiner til øyeblikkelig hjelp blir levert som normalt.

- Vi beklager denne situasjonen, som skyldes større etterspørsel etter influensavaksine enn forventet. Mange kommuner har måttet etterbestille vaksine til risikogruppene fordi de hadde bestilt for lite til å dekke den økte etterspørselen etter jul. Apotekene, som normalt ikke kjøper influensavaksine fra Folkehelseinstituttet, har måttet kjøpe vaksine fra oss fordi grossistene som normalt leverer til apotekene, har vært tomme, opplyser Folkehelseinstituttet videre.

(NTB).