<strong>FORSINKELSER:</strong> De nye innflygingsrutinene på Gardermoen skaper noen forsinkelser i flytrafikken i morgentimene i dag. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET
FORSINKELSER: De nye innflygingsrutinene på Gardermoen skaper noen forsinkelser i flytrafikken i morgentimene i dag. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET Vis mer

Forsinkelser i flytrafikken på Gardermoen

Sjekk flyet ditt før du drar ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgentimene i dag meldes det om en del forsinkelser på Oslo Lufthavn Gardermoen.

- Det er noen forsinkelser, sier medierådgiver ved OSL, Joachim Westher Andersen.

Westher Andersen forklarer overfor Dagbladet at det skyldes de nye innflygingsrutinene på flyplassen.

- Fram til 16. mars har vi redusert kapasitet på innflyging og avgang.

Det vil resultere i en del forsinkelser, men Westher Andersen forteller at de gjør det de kan for at det skal gå minst mulig utover passasjerene.

- Det er vanskelig å anslå hvor store forsinkelser det blir, men vi håper passasjerene skal merke det i minst mulig grad.

Per nå snakker vi om forsinkelser på mellom fem og 40 minutter for rundt halvparten av avgangene før kl 11, det kan vi lese av avgangstabellen på OSLs hjemmesider. Unntakene er to avganger til Dusseldorf som er forsinket over to timer.

- Forhold dere til passasjerinformasjonen, både på våre sider, og informasjonen fra ditt flyselskap, råder Westher Andersen.

Ventet en time NRK-programleder Vegard Larsen er en av de som ble nødt til å vente ekstra lenge på sitt fly til Stavanger i morgentimene i dag.
- Det ble sagt over høyttaleranlegget at på grunn av nytt innflygningssystem må man som reisende beregne forsinkelser på samtlige fly, sier Larsen til Dagbladet.

Etter èn time med forsinkelser ser flyet hans til Stavanger nå ut til å ta av.

- Jeg er på vei inn i flyet nå, så det letter nok snart, sier han.

Ifølge Larsen ser de aller fleste reisende på Gardermoen ut til å ta det hele med ro.

- Jeg har ikke opplevd noen negative reaksjoner på dette. Folk er vel vant til det, sier Larsen.

Hva har forsinkelsene å si for deg i dag?

- Jeg har fått drukket ekstra med kaffe, og det trenger man jo om morgenen. Ellers så fikk vi jo noen hint om dette via mediene i går, sier han.
Innstillinger for SAS - Mer eller mindre alle avganger forsinket, sier kommunikasjonsrådgiver Tormod Sandstø i SAS. Det skyldes jo i hovedsak den varslede nedgangen i kapasitet på Gardermoen.

SAS har også måttet innstille et par avganger.

- SK450 til Stavanger og Sk255 til Bergen er beklageligvis innstilt. Dette skyldes kapasitetsproblemene inn på Gardermoen, flyene kom for sent inn. Vi har heldigvis mange avganger hver dag, så vi skal få passasjerene over, lover Sandstø.

SAS hadde også en innstilling til Frankfurt, Sk4755 kl 09.35, ble innstilt grunnet manglende kapasitet inn til Frankfurt.

Sandstø satser på at situasjonen bedrer seg utover dagen i takt med at trykket minker på formiddagen og tidlig ettermiddag.

- Møt til vanlig tid, de fleste forsinkelsene er korte. Og plutselig får vi flyene i luften, avslutter Sandstø.

Forsinkelser også i Bergen Aslak Sverdrup — sjef for lufthavnoperative tjenester på Flesland flyplass i Bergen forteller at forsinkelsene på Gardermoen også påvirker flyvninger til og fra Flesland.

- Vi har hatt en del forsinkelser på Oslorutene i dag. På det meste er forsinkelsene på halvannen time. En Oslo-rundtur er også blitt kansellert i dag, sier Sverdrup til Dagbladet.

Forsinkelsene påvirker ifølge Sverdrup også enkele flyavganger som går andre steder enn tur retur Oslo.

Hvor lenge forventer dere at disse forsinkelsene vil vare?

- Utfordringen er at flyene skal oppdatere datasystemene i flyene, og så lenge de holder på med det vil det komme forsinkelser. På fredag fikk vi imidlertid beskjed om at flesteparten av flyene skulle være oppdatert.

- Hvordan reagerer de reisende på disse forsinkelsene?

- De tar det foreløpig greit, men det er klart at forsinkelser mer en halvannen time er problematisk.

<strong>VENTET EN TIME:</strong>  NRK-programleder Vegard Larsen måtte vente en time ekstra på Gardermoen i dag. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET
VENTET EN TIME: NRK-programleder Vegard Larsen måtte vente en time ekstra på Gardermoen i dag. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer