Forsinkelser kostet 200 millioner

STOCKHOLM (Dagbladet): De mange forsinkelsene og kanselleringene i forbindelse med åpningen av den nye hovedflyplassen på Gardermoen og omleggingen av luftrommet i Norge og Sverige har kostet flyselskapene mange millioner kroner. SAS anslår kostnadene til mer enn 200 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Jan Stenberg i SAS sier at flyselskapet var forberedt på forsinkelser og kanselleringer, men at problemene ble så store som de ble da endringene ble foretatt 8. oktober - hadde ingen forutsett.

I tillegg til ekstrautgiftene på 200 millioner kroner, koster flyttingen fra Fornebu til Gardermoen SAS 400 millioner kroner i år.
Både norske og svenske luftfartsmyndigheter hadde på forhånd anslått at problemene ville være over i løpet av få dager. Først på mandag vil trafikken gå som normalt igjen over Østlandsområdet.

Ikke sak

Til tross for at SAS og de andre flyselskapene har tapt flere hundre millioner kroner, vil i hvert fall ikke SAS gå til erstatningssak mot myndighetene.

- Nei, det vil vi ikke gjøre. Alle vet at det ikke vil føre noen vei. Statlige myndigheter fraskriver seg ethvert ansvar når de ikke oppfyller sine forpliktelser. Slik er det bare dessverre, sier Stenberg videre.

Forandring

SAS kunne i går legge fram svært gode regnskapstall for årets tre første kvartal - med et overskudd på 2,4 milliarder svenske kroner før skatt. Til tross for det rekordgode resultatet preges luftfarten av stor usikkerhet.

- Vi har sett en tendens til en omdreining fra fullprisbetalende passasjerer til passasjerer med turistklassebilletter. Fortsatt har vi vekst blant de fullprisreisende, men veksten er langt større blant dem som reiser på turistklasse, sier viseadministrerende direktør Gunnar Reitan i SAS til Dagbladet.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 621511648


Varnish cache server