Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsinkelser på Gardermoen

Forsinkelser på inntil tre timer og et trafikkinformasjonssystem som enten lå nede eller i verste fall viste feil gate og avgangstidspunkt, førte til mange irriterte og frustrerte passasjerer på Oslo Lufthavn Gardermoen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er lett å forstå at mange reisende blir forbanna og irriterte når de i tillegg til venting får feil opplysninger og må springe fram og tilbake før de kommer dit de skal, sier informasjonssjef Knut Egil Hansen ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Inn- og utland

Både utenlands- og innenlandsfly var rammet av store forsinkelser i dag. Braathens hadde inntil tre timers forsinkelser på sine innenlandsruter i formiddag.

- Forsinkelsene kan fort øke utover kvelden i dag, sier informasjonskonsulent Anne Grete Ellingsen i Braathens til NTB.

Hun understreker samtidig at hun er vært spent på hvordan trafikken vil gå i morgen.

Omlegging

Årsaken til forsinkelsene er omlegging av flytrafikken i Europa, som vil skape problemer hele helgen.

I går kveld måtte passasjerene vente opptil 3 timer før de kom seg av gårde.

- Vi venter til dels store forsinkelser utover dagen lørdag, noe som skyldes ringvirkningene av at luftkorridorene i Europa legges om. På innenlandstrafikken er det bare mindre forsinkelser, sier informasjonssjef Knut Egil Hansen ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Han frykter timeslange forsinkelser også i morgen, men regner med at utenlandsflyene er i rute mandag.

- De reisende bør uansett dra til Gardermoen til ordinær tid, sier Hansen.

Datasammenbrudd

SAS hadde forsinkelser fra ti minutter opp til en time i morgentimene. Selskapet måtte kansellere tre avganger, to til utlandet og et fly innenlands.

De reisende på Gardermoen har de siste par dagene hatt store problemer med å orientere seg fordi flyplassens trafikkinformasjonssystem er ute av drift. SAS vil forsøke å ha et internt datasystem for sine ansatte klart innen klokken 16.00 i ettermiddag.

Verre enn forventet

Viseadministrerende direktør Nic. Nilsen i Oslo Lufthavn AS sa i går at omleggingen av luftkorridorene over Nord-Europa har skapt større problemer enn forventet for flytrafikken i Sør-Norge. Det er i stor grad omleggingen av luftkorridorene i Sverige som virker inn her hos oss. Svensk flytrafikk er i denne perioden redusert med 70-80 flybevegelser, men det er tydeligvis ikke nok. Gardermoen har i den første tiden lagt opp til å betjene 32 fly i stedet for 60 til og fra Gardermoen. Dette er trolig også for mange, ifølge Nic. Nilsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling