Baneheia-saken

Forsinket etterforskning - utsetter avhøret igjen

Jan Helge Andersen skulle egentlig blitt avhørt om kort tid. Nå har politiet igjen utsatt møtet.

UTSATT: Avhøret av Jan Helge Andersen er nok en gang utsatt. Foto: Dagbladet
UTSATT: Avhøret av Jan Helge Andersen er nok en gang utsatt. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert

Dagbladet erfarer at avhøret av Jan Helge Andersen i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken, er utsatt. Andersen skulle i utgangspunktet blitt avhørt i nær framtid. Nå er møtet utsatt på ubestemt tid.

Statsadvokat i saken, Andreas Schei, bekrefter at utsettelsen av avhøret stemmer.

- Det er riktig at vi har utsatt avhøret av Andersen. Utover det har jeg ingen kommentar til når og hvor dette vil bli gjennomført, eller hva som vil bli tema under avhøret, sier Schei til Dagbladet.

1. Juni 2021 forlot Viggo Kristiansen Ila fengsel og forvaringsanstalt. Nå håper han å få en ny rettssak, det vil også pårørende etter Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Foto: Bones/NTB/arkiv Vis mer

Forsinkelser i etterforskningen

Ifølge Dagbladets opplysninger er det forsinkelser i ett eller flere etterforskningsskritt som gjør at avhøret av Andersen nå er utsatt.

Politiet hadde også lagt opp til avhør av Andersen før sommeren, men valgte å vente på grunn av manglende avklaring rundt nye tekniske undersøkelser i saken.

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Samtidig ble Viggo Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring.

FEIL: Tidligere Kripos-sjef, Knut Holen, mener det ikke er riktig at Viggo Kristiansen ble dømt for drapene i Baneheia. Video: Henning Lillegård. Reporter: Gunnar Hultgreen / Dagbladet TV Vis mer

Kristiansen-avhør i oktober

Kristiansen fikk i februar medhold fra kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker, og saken er for tida under etterforskning. Hans forsvarer, Arvid Sjødin, opplyste i en epost til NTB søndag at det vil bli gjennomført avhør av Kristiansen i oktober.

Advokaten legger til at de anser dette for å være helt naturlig og en formalitet, og at det kan tyde på at etterforskningen nærmer seg en avslutning.

- Kristiansen er positiv til å møte Oslo-politiet og vil gjenta det han alltid har sagt, at han ikke var i Baneheia da ugjerningene fant sted, opplyste Sjødin i en epost til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer