Forsinket fusjon i havn

Forrige gang strandet fusjonsplanene mellom Telenor og Telia på klønete politisk håndverk. Denne gang har partene fått snakke i fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått forhandle i fred i 11 måneder, og det har vist seg å være fruktbart, sa samferdselsminister Odd Einar Dørum på pressekonferansen som startet klokka 12. Venstremannen var tydelig stolt over den politiske bragden som ligger bak en fusjon. Men selv etter 11 måneders samtaler har ingen klart å finne på et navn til storselskapet. Samferdselsminister Odd Einar Dørum fikk en sjanse til etter fjorårets forhandlingsfadese. Ikke før hadde samtalene mellom Telenor og Telia strandet på grunn av klønete politisk håndverk, før samtalene begynte på nytt. Denne gangen lekket ingen saken. Det resultert trolig i den største fusjonen i norsk sammenheng.

Telegigant


Det er liten tvil om at de to tidligere statsmonopolene Telia og Telenor snart sitter med bukta og alle endene. Etter fusjonen får selskapet kontroll over 85 prosent av markedet. Mobil-lillebror NetCom frykter at konkurransemyndighetene ikke vil gi Telias konsesjoner på det norske markedet videre.