Forsinket igjen

SLOTTSPLASSEN (Dagbladet): President Bill Clinton og Prinsesse Märtha Louse kom sammen til Slottsplassen fra Oslo Plaza. I fire minutter lot han kongen og dronningen vente på Slottsplassen før han dukket opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først rullet åtte politimotorsykler inn på Slottsplassen, i spissen for et tjuetall biler. Kvart over ti møtte president Clinton kongen og dronningen. Da hadde kongeparet ventet i fire minutter. På Slottsplassen ble den amerikanske og den norske nasjonalsangen avspilt, før president Clinton og kong Harald inspiserte 2. gardekompani i H.M. Kongens garde. Kongen hadde på forhånd inspisert kompaniet, for å være sikker på at alt var i orden til Clintons ankomst. Enkelte bemerket at inspeksjonen nok var nøyere enn vanlig.

Presidenten tok seg også god tid til å hilse på de frammøtte.

Traff eliten

På ærestribunen på plassen var det som skikken tilsier samlet eliten i nasjonen og Oslo. Stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl, høyesterettsjustitiarius Carsten Smith, statsministeren og regjeringen og ambassadørene Vraalsen og Hermelin fikk alle håndhilst på presidenten. Noen hundre skuelystne hadde gått gjennom strenge sikkerhetskontroller og samlet seg på Slottsplassen for å få et glimt av presidenten.

Mange barn viftet med både norske og amerikanske flagg, og gledet seg over Clintons ankomst.

Ingenting er spart på i forbindelse med besøket. Det er til og med lagt ny grus på Slottsplassen. Den ble behørig raket og børstet før presidentbesøket.

President Clinton og Kong Harald vil i hovedsak ha en sosial sammenkomst, og snakke litt om løst og fast. Men trolig vil også kongen kommer inn på fredsprosessen, og kanskje mane til litt fortgang.

<B>FORSINKET:</B> H.M. Kong Harald og dronning Sonja mottar president Bill Clinton.