Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsinket passasjer ringte inn bombetrussel

Den 29 år gamle mannen rakk ikke flyet. Men han visste råd...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29-åringen fra Oregon, USA fikk dårlig tid da han skulle til Phoenix i Arizona i går ettermiddag. På vei til flyplassen skjønte han at han ikke ville rekke flyet. Så han fant en telefonkiosk, og ringte inn en falsk bombetrussel i håp om at flyet ville bli så forsinket at han rakk det.

Trusselen ble ringt inn til bestillingsskranken til flyselskapet America West i Reno, Nevada klokka 15 i går ettermiddag, melder Associated Press.

Selskapets hovedkvarter i Phoenix ble umiddelbart varslet, og de kontaktet flyplassen i Oregon, som slo alarm.

- Vi hadde bare vært i lufta et øyeblikk, da et av besetningsmedlemmene fikk et anrop fra kapteinen på interntelefonen. Hun ble helt hvit, og jeg tenkte at nå var vi i trøbbel, sier passasjer Barbara Tatom fra El Paso, Texas.

Omtrent samtidig ruslet 29-åringen fram til innsjekkingsskranken til selskapet.

- Han oppførte seg mistenkelig, og de ansatte følte han kunne ha noe med bombetrusselen å gjøre, sier politioffiser Mike Moran til CNN. Politiet føler seg sikre på at de har fakket mannen bal den falske bombetrusselen.

Mannen var etterlyst for fyllekjøring og kredittkortsvindel, og ble umiddelbart pågrepet av politiet. Han blir avhørt av FBI.

Det var 30 passasjerer og tre besetningsmedlemmer om bord i flyet. Flyplassen ble stengt etter bombetrusselen, men åpnet igjen i løpet av kvelden.

Hvis mannen blir dømt, blir det mange år til han får muligheten til å sette seg på et fly igjen. Straffen for falske bombetrusler er svært streng i USA.

FARLIG BLØFF:Føderalt politi (FBI), Oregon-politiets bombeavdeling og USAs transportsikkerhetsbyrå etterforsker bombetrusselen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media