Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsinket toppmøte

GARDERMOEN (Dagbladet: på nettet): Toppmøtert på Gardermoen er i gang. Det summer i kameraer, ringer i mobiltelefoner og folk går fort med papirbunker under armen, selv om få tror det egentlig kommer noe ut av det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hersker en spent stemning på Gardermoen. Først og fremst på grunn av utfallet av dagens toppmøte mellom de russiske og amerikanske utenriksministrene. Men blant de mange norske og internasjonale journalistene er det andre ting som har preget morgenen. En ikke altfor velsmurt UD-maskin har sørget for å gi representantene for den fjerde statsmakt en potensiell forkjølelse etter å ha blitt holdt utendørs i tett snøføyke i det som for enkelte fortonte seg som en evighet.

Tett program

Størst spenning knyttes det til den første pressekonferansen. Hvis både Madeleine Albright og Ivanov kommer ut smilende og avholder en felles pressekonferanse kan det bety at de to er blitt litt mer enige enn de har vært tidligere. Det er imidlertid lite sannsynlig. Mest trolig er det at Albright avholder sin pressekonferanse alene, og at Ivanov møter pressen senere i ettermiddag.

Dagbladet :på nettet følger toppmøtet på Gardermoen utover dagen.

TIL GARDERMOEN: Den russiske utenriksministeren Igor Ivanov blir ønsket velkommen av sin norske kollega, Knut Vollebæk i dag tidlig.