Forskanset seg med våpen - nabolaget evakuert

Samboerdrama i Sømna i Nordland. Væpnet politiaksjon på stedet, naboene er evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et helt nabolag i det lille tettstedet Berg i Sømna kommune i Nordland er evakuert i formiddag etter at en mann har forskanset seg med våpen i en bolig. 

- Det ble avfyrt tre skudd klokken 11.30. Jeg tror ikke det var politiet som skjøt, det hørtes ut som skuddene kom fra en hagle, forteller nabo Jørn Henning Øien til Dagbladet.no.

- En slik situasjon er svært ubehagelig, sier Øien.

Han opplyser at det også er avfyrt et skudd senere.

- Det bor en kvinne i huset, og det er hennes tidligere samboer som har forskanset seg der. Jeg tror kvinnen også befinner seg i huset, sier Øien.

Begge de to tidligere samboernes biler står utenfor huset. Begge er i 30-årene og var samboere fram til sist sommer

Politiet vil ikke kommentere enkeltheter i saken, men bekrefter at politiaksjonen pågår fortsatt. De vil komme med mer informasjon på en pressekonferanse senere i dag.

Politiadvokat Jonas Nerdal sier til Dagbladet.no at ingen er drept eller skadd så vidt politiet vet. Han vil verken bekrefte eller avkrefte om kvinnen er i huset. Den bevæpnede mannen er ikke det politet betegner som en «gammel kjenning».

Øien bor omlag 200 meter fra huset, og er ikke evakuert. Han opplyser at hele området er sperret av, og at det er stort politioppbud på stedet.

HAR FORSKANSET SEG MED VÅPEN: I dette huset skal mannen oppholde seg. Det er nå en omfattende politiaksjon på stedet, og nabolaget er evakuert og stengt av. Foto: Tone Holt Øien/privat
HAR FORSKANSET SEG MED VÅPEN: I dette huset skal mannen oppholde seg. Det er nå en omfattende politiaksjon på stedet, og nabolaget er evakuert og stengt av. Foto: Tone Holt Øien/privat Vis mer

Politi og ambulanse

Helgeland politidistrikt har innkalt mannskap fra hele området, opplyser jourhavende politiadvokat Jonas Nerdal ved Helgeland politidistrikt til Dagbladet.no. Det er også to ambulanser på stedet.

Politiet fikk melding kl.07.10 om en bevæpnet mann som skapte frykt utendørs i Berg sentrum

Naboen Dagbladet.no har snakket med, hørte et skudd fra huset klokka 08.50.