Forsker: - Kan virke som om Frp begynner å gi opp

Velger en konfronterende linje overfor Erna Solberg, mener valgforsker Anders Todal Jenssen.

UENIGE OM INNVANDRING: Erna Solberg (H) møter Siv Jensen (Frp) på oppfordring fra pressen. Her diskuterer de høyrepolitiker Afshan Rafiq sitt angrep på Frps innvandringspolitikk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
UENIGE OM INNVANDRING: Erna Solberg (H) møter Siv Jensen (Frp) på oppfordring fra pressen. Her diskuterer de høyrepolitiker Afshan Rafiq sitt angrep på Frps innvandringspolitikk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Det kan virke som Siv Jensen har avfunnet seg med at hun ikke kommer inn i varmen når hun velger en konfronterende linje overfor Erna Solberg, mener valgforsker Anders Todal Jenssen.

Den åpenlyse konflikten mellom Fremskrittspartiet og Høyre nådde nye høyder mandag, da Siv Jensen for åpne kameraer kjeftet på Høyre-leder Erna Solberg. I tirsdagens VG kommer dessuten Carl I. Hagen med harde utfall mot Solberg og Høyre, og hevder at Frp er blitt lurt fra første stund.

Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU i Trondheim er varsom med å tolke beveggrunnene til Hagen og Jensen når de velger en så konfronterende linje i full offentlighet. Men det kan virke som om de har avfunnet seg med at Frp ikke kommer i regjering i denne omgangen, og derfor føler at de ikke har noe å tape ved å ta bladet fra munnen, mener han.

- Det kan jo virke slik. Det er ikke sikkert de har gitt opp, men de gjør seg i hvert fall ikke noe mer populære med dette. Mange høyrefolk vil nok mene at de nå viser sitt sanne ansikt og falle ned på at Frp ikke er til å stole på, sier han til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer