Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsker: - Uforståelig statsstøtte

Forsker Sverre Nesvåg mener det er uforståelig at Evangeliesenteret får direkte støtte fra staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverre Nesvåg ved Rogalandsforskning ledet en arbeidsgruppe som har gjennomgått hjelpe- og behandlingstilbudet til rusmiddelmisbrukere. Rapporten ble gitt til Sosial- og helsedepartementet i juni 1999.

Arbeidsgruppa mener at direkte tilskudd til døgninstitusjoner, som pinsevennenes Evangeliesenteret, må bortfalle.

- Ut fra enhver logikk er det uforståelig at Evangeliesenteret får direkte støtte. Politikerne har fortsatt en veldedighetstenking når det gjelder tiltak overfor rusmiddelmisbrukere, sier Sverre Nesvå.

Forskeren understreker at politikerne må ta ansvar.

- Evangeliesenteret får en stor grunnfinansiering fra Stortinget. Nasjonalforsamlingen tar da ansvar og tilegner dem et kvalitetsstempel som de nesten ikke gir noen andre i hjelpeapparatet. Enten må senteret få til en driftsavtale med fylkeskommunene eller så må de være avhengig av for eksempel egenbetaling fra kommunene, sier Nesvåg.

Ekteparet er glad for statsstøtten. De mener at behandlingstilbudet vil lide mye dersom direkte tilskudd forsvinner.

- Da blir det en evig kamp for å få tak i penger. Vi merker allerede at det er stramt, og hadde vi fått ytterligere støtte og hjelp, kunne vi drevet som nå i tida framover også. Det er vanskeligere å drive en kristen behandlingsorganisasjon. Vi mener at spesielt kommunene må være sitt ansvar bevisst og gi oss mer penger, sier Lise og Ludvig Karlsen.

- Han forskeren (Sverre Nesvåg, red.anm.) er ute etter oss. Han er nok misunnelig for at vi får det til, sier Lise Karlsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media