Smitteforsker:

Forsker: Dobbeltsmitte hjelper neppe

Andregangssmitte registrert i flere land. Viser at flokkimmunitet neppe stopper corona på egenhånd.

SMITTET: En person ignorerte i dag testresultatet som viste at vedkommende hadde testet positivt for coronaviruset, og fullførte heller sin planlagte reise med fly fra OSL. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I mars ble det rapportert at en kvinne i Japan hadde fått påvist coronaviruset for andre gang. Dette ble langt på vei avvist av norske eksperter, som mente det mest sannsynlig var et resultat av dårlige rutiner i prøvetakingen, eller vedvarende symptomfri infeksjon.

Nå har man imidlertid fått et eksempel på andregangssmitte som er vitenskapelig dokumentert. Ved Universitetet i Hongkong har en gruppe forskere bevist at en mann har blitt smittet for andre gang etter tidligere å ha blitt frisk fra sykdommen. Dette melder blant andre New York Times.

Smittet etter reise

Mannen som har blitt smittet for andre gang er 33 år gammel, og skal være i god fysisk form. Han testet positivt for Covid-19 i mars, og hadde den gangen symptomer som feber og hoste, men ble frisk.

Etter å ha besøkt Spania, med mellomlanding i Storbritannia, testet han tidligere denne måneden igjen positivt da han returnerte til hjemlandet. Denne gangen var han imidlertid symptomfri.

Det ble først antatt at mannen kunne være en langtidsbærer av viruset, men etter å ha sammenliknet DNAet i mannens nye virusinfeksjon med den tidligere infeksjonen, avdekket forskerne at det fantes tydelige variasjoner mellom disse. Dette tyder på en andregangsinfeksjon, mener de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer