Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsker mener snøscooterrapport misbrukes

- Myndighetene løper en stor risiko.

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsker Margrete Skår ved Norsk institutt for naturforskning mener en evaluering av det forrige forsøksprosjektet med snøscooterkjøring tilbake i 2005, blir misbrukt.

Flere tilhengere av rekreasjonskjøring med snøscooter har i ettertid hevdet at forsøksprosjektet fra 2001 til 2005, var vellykket. Margrete Skår som evaluerte forsøksprosjektet, sier det er feil å framstille forsøket som en suksess, skriver Aftenposten.

Solberg-regjeringen har varslet at alle kommuner som har søkt, kan få være med i en forsøksordning der kommunene selv kan gi tillatelse til fornøyelseskjøring med snøscooter i utmark.

- Myndighetene løper en stor risiko ved å videreføre forsøksordningen til 108 kommuner, sier forskeren og understreker:

- Vår hovedkonklusjon var klar: Å innføre nye kjøreformål - som rekreasjonskjøring i tillegg til nyttekjøring - førte til økt støy og trafikkbelastning totalt sett i forsøkskommunene. Hovedkonklusjonen i rapporten har ofte stått unevnt i ettertid, samtidig som andre resultater er vridd på, noe som jo ikke er uvanlig ved sterkt politiserte saker, påpeker hun.

(NTB)