Forsker overfalt

Politiet etterforsker nå en rekke mystiske overfall på den verdenskjente vitenskapsmannen Stephen Hawking (62).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Stephen Hawking er sterkt fysisk handikappet, og familien er derfor redd for at han ikke skal klare å forsvare seg dersom noen overfaller ham på nytt, skriver den britiske avisa Daily Mirror.

Politiet har nå iverksatt etterforskning i saken.

- Familien er sterkt bekymret. De har lenge vært redde for at noen skal forsøke å skade Stephen, sier en venn av familien til avisa.

Bruker talemaskin

Stephen Hawking har en muskelsykdom, og sitter i rullestol. Han kommuniserer med omverdenen via en talemaskin som er festet til rullestolen.

Til tross for sitt handikap har han kjempet seg helt til toppen i det britiske forskningsmiljøet.

Han er i dag professor ved Universitetet i Cambridge, og har gitt ut den populærvitenskapelige boka «A Brief History of Time», som har blitt en internasjonal bestselger.

Hawkings største egenskap er ifølge kolleger hans evne til å formidle forskningsstoff på en slik måte at alle forstår - en egenskap som også har gjort ham til kjendis og mangemillionær.

Også tidligere har politiet etterforsket ulike hendelser mot Hawking, men vitenskapsmannen selv skal ha vært svært lite meddelsom overfor politiet, uten å oppgi noen grunn for hvorfor han ikke vil snakke.

Frykter Münchausen

Vitenskapsmannen er for øyeblikket innlagt på sykehus i Cambridge, der han får behandling for lungebetennelse. Etter samtaler med familien har de ansatte ved sykehuset fått beskjed om å se etter 62-åringen på grunn av ulike hendelser det siste året.

En av dem skjedde i sommer, da Hawking ble forlatt hjelpeløs ute i sola uten mulighet til å bevege seg.

Ifølge Daily Mirror frykter både familien og sykepleieren at Hawking kan være offer for en person som lider av det såkalte Münchausen-syndromet. Pasienter som lider av denne sykdommen, angriper andre for å trekke oppmerksomhet mot seg selv.

FRYKTER NYE OVERFALL: Vitenskapsmannen Stephen Hawking har gjort universets mysterier mer forståelige gjennom sine bøker. Politiet etterforsker nå en rekke overfall på den handikappede vitenskapsmannen, som sitter i rullestol.