Forsker røper sannheten om «damen på Mars»

- Det er hjernen som lurer deg.

«VANDRENDE DAME»: Ser du damen på dette bildet? Flere har ment å se en dame som vister brystene, men det er bare hjernen som spiller dem et puss. Foto: NASA
«VANDRENDE DAME»: Ser du damen på dette bildet? Flere har ment å se en dame som vister brystene, men det er bare hjernen som spiller dem et puss. Foto: NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten om det finnes liv på Mars dukker opp med jevne mellomrom.

Eksemplene er, som CNN lister opp, mange: Øgler, havfruer, traffiklys, smultringer og en statue av Barack Obama skal alle utrolig nok befinne seg et sted på planeten.

«Krasjlandet romskip» Roveren Curiosity har de siste årene tatt en enorm mengde bilder av Mars. 

Den atomdrevne farkosten på størrelse med en bil er det mest avanserte laboratoriet til å utforske en annen klode så langt, og blant arbeidsoppgavene er å se etter indirekte tegn på utenomjordisk liv.Blant de siste «observasjonene» av potensielt menneskelig liv på planeten er en uklar dameskikkelse.

Også et romskip, som angivelig har krasjlandet på den røde planeten, skal ifølge UFO-entusiaster være synlig på bilder tatt for en drøy uke siden.

Curiosity er langt mer avansert enn sine forgjengere og har HD-kameraer som tar fargebilder av høyere kvalitet enn det vi har sett tidligere. - For å finne disse tingene som lurer hjernen til å tro at det er en havfrue eller noe slik må du zoome inn på stedet der det befinner seg en merkelig skygge, sier Mars-forsker Ashwin Vasavada til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer