Forskere: - Norsk lakse-virus la chilensk oppdrett i ruiner

En chilens forskningsrapport hevder at ILA-viruset, som la chilensk oppdrettsindustri i ruiner, kom fra Norge.

Chilensk tragedie: Chile knivet om å være verdensledende innen oppdrett, inntil ILA-viruset for få år siden nesten tok fullstendig knekken på industrien. Her fra Dagbladets besøk på et norskeid oppdrettsanlegg i Puerto Montt-regionen i 2003. 
Foto:Aleksander Nordahl/Dagbladet
Chilensk tragedie: Chile knivet om å være verdensledende innen oppdrett, inntil ILA-viruset for få år siden nesten tok fullstendig knekken på industrien. Her fra Dagbladets besøk på et norskeid oppdrettsanlegg i Puerto Montt-regionen i 2003. Foto:Aleksander Nordahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER (Dagbladet): Det er forskere fra The Aquatic Biotechnology Center ved Universitetet i Santiago som skal ha avdekket en sammenheng mellom det ødeleggende ILA-viruset (infeksiøs lakseanemi), og det samme viruset i Norge, skriver det globale bransjetidsskriftet Fish Information & Services (FIS), under tittelen «ILA-viruset som traff Chile kom fra Norge, hevder forskningsrapport».

Den chilenske oppdrettsindustrien knivet for få år siden med Norsk oppdrett om å være verdensledende, med en årsproduksjon på omkring 400 000 tonn. Etter at det ble truffet av ILA-viruset, ble oppdrettsgiganten nesten skutt helt i senk. Årsproduskjon skal nå være nede i rundt 60 000 tonn. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer