Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krybbedød og søvn

Forskere: - Spedbarn bør dele rom med foreldrene

Har redusert tilfellene av krybbedød med 50 prosent, ifølge amerikansk studie.

SAMME ROM: En ny studie tilsier at spedbarn bør sove i samme rom som foreldrene det første året for å minske risikoen for krybbedød. Foto: Frank May / NTB scanpix
SAMME ROM: En ny studie tilsier at spedbarn bør sove i samme rom som foreldrene det første året for å minske risikoen for krybbedød. Foto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

American Academy of Pediatrics (AAP) står fortsatt fast på at spedbarn skal sove på ryggen på en romslig overflate uten leker eller tepper i nærheten. Disse retningslinjene ble endret på 90-tallet og siden er tilfellene av krybbedød redusert med 50 prosent.

De nye reglene til AAP, som er endret siden forrige rapport i 2011, går ut på at spedbarn bør sove i samme rom som foreldrene, til de er seks månedene til et år - men ikke i samme seng.

- Foreldre burde aldri plassere barnet i en sofa eller en myk stol, verken alene eller sammen med en annen person. Vi vet at disse overflatene er ekstremt farlige, sier Rachel Moon i AAP.

Krybbedød er den vanligste årsaken til død blant spedbarn. Mange blir kvelt av sengetøy, leker eller sammentrykt mellom sofaputer. Andre dør av overoppheting, eller stopper å puste av uten åpenbar grunn.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!