Forskere: Abort gir mindre kriminalitet

I USA forsøker politikere og justismyndigheter å ta æren for fall i kriminaliteten. Men forskere ved Stanford universitetet knuser luftslottet, og hevder det er økende abort-tall som er årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abort og kriminalitet settes nå i sammenheng. Forskere ved Stanford University og Chicago Law School hevder nå at politikernes og politiets innsats for å stanse kriminaliteten ikke er hele forklaringen på at krimstatistikken er bedret i USA.

Fri abort har forhindret at flere hundre tusen uønskede barn har gjort gatene utrygge, er den oppsiktsvekkende påstanden. Forskerne mener dette er den viktigste årsaken til nedgangen i kriminaliteten.

Rapporten er kommet som en bombe i krim-debatten i USA, skriver Jyllands-Posten. New Yorks borgermester Rudolph Giuliani har bygget hele imaget sitt rundt suksessen med null toleranse for kriminelle. Tidligere i år var norske stortingspolitikere på studiebesøk i New York for å lære av opplegget.

Fjerner uønskede barn

Det kontroversielle resonnementet går ut på at abort er en måte å hindre at det fødes uønskede barn. Siden fri abort ble innført i USA i 1973 er flere hundre tusen potensiellt ulykkelige barn fjernet før det ble født. De kan derfor ikke gjøre gatene utrygge. Statistikken viser at det er en bestemt gruppe av befolkningen som står for størstedelen av de kriminelle handlingene. Derfor kan resultatet av abort-innføringen først sees nå, hevder forskerne.

Respekterte forskere

Ingen av de to forskerne John Donohue fra Stanford og Steven Levitt er kjent som tilhengere av rasehygiene. De er begge respekterte innenfor sine fagområder, skriver Jyllands-Posten.

Deres påvisning av den nære sammenhengen mellom abort og kriminalitet har fått faglig anerkjennelse.

Rapporten viser blant annet at hver gang antall aborter steg med ti prosent falt kriminaliteten med en prosent.

- Da er det også logisk at for å avskaffe kriminaliteten må man eliminere alle mennesker, sier Joe Scheidler, direktør i en anti-abortorganisasjon.