Forskere fant 30 forskjellige tatoveringer på 3000 år gammel egyptisk kvinne

Tatovering er ingen nymotens trend.

TATOVERT KVINNE:  Tatoveringene rundt halsen på kvinnen som levde for 3000 år siden er svært synlige. Men hvordan de ble påført, er det ingen som vet. Foto: Anne Austin
TATOVERT KVINNE: Tatoveringene rundt halsen på kvinnen som levde for 3000 år siden er svært synlige. Men hvordan de ble påført, er det ingen som vet. Foto: Anne Austin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste åra har stadig flere valgt å tatovere seg. Fra å ha vært noe som nesten utelukkende var forbeholdt sjømenn, finnes det nå i alle samfunnslag som har valgt å påføre seg en permanent tegning på kroppen.

Men tatoveringer er så definitivt ikke en nymotens greie.

Nylig gjorde arkeolog Anne Austin ved Standord University en interessant oppdagelse da hun og noen forskerkolleger undersøkte levningene etter en egyptisk kvinne som døde for 3000 år siden, skriver Washington Post.

Synlige tatoveringer Rundt halsen oppdaget de noen streker, med fargen til et blåmerke. Det så rett og slett ut som om noen hadde skriblet på kvinnen etter at hun døde. Men da forskerne undersøkte henne nærmere fant de ut at hun rett og slett hadde blitt tatovert mens hun var i live.

Tatoveringene rundt halsen var de mest synlige, men de fant også tatoveringer andre steder på kroppen, som for eksempel armene.

- Dette er det første mumie-funnet fra oldtidas Egypt som viser faraoenes tradisjon for å tatovere seg. Det er funnet bare et fåtall andre mumier med tatoveringer, de ble funnet for nesten et århundre siden, og de baserer seg antakeligvis på en nubisk tradisjon (basert på stilen på tatoveringen og de geometriske mønstrene), skriver Austin i en e-post til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer