Sjokkfunn i England:

Forskere fant kokain i reker

- Vi kunne kanskje ventet å gjøre slike funn i urbane områder, men ikke her, sier doktor Leon Barron.

ANALYSERT: Ferskvannsreker og vann fra 15 forskjellige steder i Suffolk-området ble analysert i studien. Foto: King’s College London
ANALYSERT: Ferskvannsreker og vann fra 15 forskjellige steder i Suffolk-området ble analysert i studien. Foto: King’s College London Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For første gang har forskere ved Universitetet i Suffolk og King’s College i London gjort omfattende funn av narkotika og miljøgifter i vannlevende organismer i Storbritannia. Det melder BBC.

En fersk studie publisert i Environment International, viser resultatene av analyser gjort av blant annet ferskvannsreker fra 15 forskjellige steder i Suffolk-området, på østkysten av England.

Kokaintopp

Rester av flere typer narkotika, medisiner og giftstoffer var blant funnene i både vannprøvene og rekene. Desidert høyest opp på lista over registrerte funn, både i vannet og de levende organismene som ble testet, var imidlertid kokain.

«Av 67 forurensende stoffer som kunne identifiseres kvantitativt, var kokain det mest utbredte både i prøver av overflatevann og levende organismer. Men det er ikke mulig å konkludere med tanke på ringvirkninger av dette», heter det i rapporten som Dagbladet har fått tilgang til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer