Edderkoppen Kim

Forskere har undersøkt hoppingen til edderkoppen Kim

Edderkoppen Kim har lært seg å hoppe både høyde og lengde.

EDDERKOPP: Forskere ved et universitet i Manchester lærte edderkoppen Kim å hoppe på kommando, for å forske på hva som ville skje. Funnene sjokkerte. Video: Universitetet i Manchester Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå vil forskerne finne ut av edderkoppenes akrobatikkevner.

Kim tilhører rasen hoppeedderkopp, som kan hoppe seks ganger lenger enn sin egen kroppslengde, som er opptil to centimeter. Til sammenligning kan et menneske hoppe maks 1,5 ganger sin egen lengde, ifølge University of Manchester.

Mostafa Nabawy fra University of Manchester leder prosjektet.

- Dette er fantastisk, og hvis vi kan forstå disse mekanikkene, kan vi bruke dem på andre forskningsområder, forteller han til Irish News.

Teamet hans har trent opp edderkoppen Kim til å hoppe i ulike høyder og distanser. Hoppene har blitt målt ved å bruke en spesiell type fartsmålende kameraer. Forskerne har også tatt CT-scanning av edderkoppen i mikroversjon for å skape en tredimensjonal modell av beina hennes og kropsstrukturen.

Resultatene viser at edderkoppen Kim brukte ulike hoppestrategier avhengig av hvilken utfordring hun fikk. Når hun skulle hoppe korte avstander klarte hun å minimere tiden i lufta, og gjorde hoppet mer presist og effektivt for å fange bytte. På lengre hopp tok flytiden lengre tid, men energibruken var mer effektiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer