Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forskere mener tre fylker ikke lenger har livets rett

En regjeringsbestilt rapport fra Møreforskning konkluderer med at Sogn og Fjordane, Aust-Agder og Finnmark ikke lenger har livets rett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skal du være rimelig effektiv, så må du ha over 200.000 innbyggere. Det er en forutsetning for å få overført nye oppgaver, sier Jørgen Amdam fra Møreforskning til Bergens Tidende.

Mandag leverte han sin utredning til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Her ser de på ulike måter å organisere fylkeskommunen på i fremtiden. Konklusjonen er klar: Aust-Agder, Finnmark og Sogn og Fjordane bør bort.

Møreforskning konkluderer i sin rapport med at det beste og mest realistiske vil være å redusere antall fylker til mellom ti og femten. Amdam ser da for seg at Vestlandet er delt opp i to eller tre regioner.

Han har derimot liten tro på at det blir noen endring.

- Vi kan si det slik at sannsynligheten for at vi fortsetter med 19 fylker - som nå - er større enn at vi får endringer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling