Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forskere: Tull at et glass er godt for helsa

Selv ett er det motsatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv ett glass vin er dårlig for helsa, slår forskerne bak en omfattende internasjonal studie fast.

Mange har i lang tid ansett som nærmest en etablert sannhet at edruelig inntak av alkohol er godt for helsa. Men påstanden om at et glass rødvin i ny og ne forebygger mot hjerte- og karsykdommer er helt og holdent en myte, konkluderer studien som blir presentert i Stockholm fredag, ifølge Svenska Dagbladet.

- Alkohol kan være godt og trivelig, men det går ikke an å påstå at det er godt for helsa. Det er det ikke, uansett hvor mye eller lite vi drikker, sier Sven Andréasson, professor i sosialmedisin og overlege ved avrusningsklinikken Beroendecentrum Stockholm.

Sammen med fem andre forskere fra USA, Canada, Australia og Sverige har han på oppdrag fra den svenske legeforeningen og avholdsorganisasjonen IOGT-NTO undersøkt eksisterende forskning om effekten av moderat alkoholinntak.

Forskergruppen mener man kan slå i hjel påstanden om at lavt eller måtelig alkoholinntak har noen som helst forebyggende effekt på hjerte- og karsykdommer, diabetes eller andre sykdommer.

Professor Bengt Fagrell ved Karolinska Institutet er uenig med kollegaen. Han er blant dem som i mange år har hevdet at et glass vin eller to daglig, er godt for helsa, og det er han fortsatt overbevist om.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling