Forskerkrangel om meteorittfunn

Ikke noe spesielt med meteoritten som datt ned på Rodeløkka, ifølge meteorittekspert.

BESKYLDES FOR Å LAGE SHOW: Knut Jørgen Røed Ødegaard studerer meteoritten som slo hull i taket på huset til Anne Margrethe Thomassen ( i bakgrunnen) på Rodeløkka kolonihage i Oslo.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BESKYLDES FOR Å LAGE SHOW: Knut Jørgen Røed Ødegaard studerer meteoritten som slo hull i taket på huset til Anne Margrethe Thomassen ( i bakgrunnen) på Rodeløkka kolonihage i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kjent at flere meteoritter har falt ned på tomta til familien Thomassen i Oslo. Den ene av steinene har  antagelig falt med en hastighet på 300 kilometer i timen gjennom taket på familiens hytte på Rodeløkka.

Flere eksperter har vært over seg av begeistring etter funnet:

- Dette er et helt utrolig funn. Jeg kan nesten ikke tro det. Dette er unikt. Dette er dobbeltunikt. Dette vil bli en verdensnyhet, uttalte Knut Jørgen Røed Ødegaard til VG Nett.

- Ikke sjelden Forfatteren av meteorittboka «Himmelens budbringere» og mangeårig meteoritt-entusiast Morten Bilet er ikke enig.

- Han tar feil. Det er ikke en veldig sjelden meteoritt. Det har blitt uttalt at dette er en Chondritt, og det er en av de vanligste meteorittene som finnes. Den har også blitt omtalt som en breksje, noe som heller ikke er spesielt sjeldent, sier Bilet.

Han mener det har vært et ubegrunnet sensasjonspreg over saken.

- Billigstein - Prøver Ødegaard å lage ekstra oppstyr her?

- Det kan sikkert være. Knut Jørgen lager litt show, men alt er ikke nødvendigvis 100 prosent riktig. Denne steinen er ikke sjelden. Sammenlignet med andre meteoritter er dette blant de vanligst du får på markedet. Eldre varianter av denne går for én til to kroner grammet. Noen «Mars-meteoritt-tilstand» er det definitivt ikke. Dette blir litt for sensasjonelt i forhold til steinens verdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer