SMIL: Elefantspissmusa fanget av skjult kamera i Kenya. Snabelen bruker den til å fange og spise innsekter. Foto: Reuters
SMIL: Elefantspissmusa fanget av skjult kamera i Kenya. Snabelen bruker den til å fange og spise innsekter. Foto: ReutersVis mer

Forskerne fant ny minielefant

Avslørt av skjult kamera .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Elefantspissmus er et merkelig pattedyr. Til tross for navnet, har dyret langt mer til felles med elefanter enn med mus. For to år siden fant forskerne en ny elefantspissmus. I går ble det frigitt bilder av det som kan være nok en art av det lille pattedyret.

Forskerne satt opp flere skjulte kamera i skogen i Kenya, og traff blink.

- Dette er en viktig oppdagelse. Hele teamet var svært begeistret over å få et bilde av pattedyret, sier Dr. Rajan Amin, som deltok på forskningsprosjektet.

Det finnes så langt kun 17 arter av elefantspissmus, alle lever i Afrika. De lever over store deler av kontinentet, men det finnes få store populasjoner. Nedhugging av skog er en stadig trussel for de små pattedyra, som har felles stamfar med elefanter 100 millioner år tilbake.

Skog dekker nå 1,7 prosent av Kenya, mot tolv prosent for 40 år siden. Forskerne håper nå at skogen får være i fred slik at artsmangfoldet ikke blir ytterligere ødelagt.

- Vi vil fortsette å arbeide med å dokumentere det rike dyrelivet i området. Dette funnet øker oppmerksomheten rundt viktigheten av skogområdene langs kysten, sier Amin.

2008: For to år siden fant man en annen elefantspissmusart. Foto: Reuters
2008: For to år siden fant man en annen elefantspissmusart. Foto: Reuters Vis mer