De sekskantede skyene over Bermudatriangelet

Forskerne kan ha funnet svaret: - Slik oppstår naturkreftene i «Dødens triangel»

Skyene bomber området med luft.

BERMUDATRIANGELET: Ved hjelp av satellittbilder med radar, som kan se hva som befinner seg under skyene, har forskerne funnet sekskantete skyer som kan være grunnen til det voldsomme været i området. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Området rundt Bermudatriangelet har i en årrekke hatt et dårlig rykte, og har fått skylden for en rekke flystyrter og skipsforlis i løpet av det siste århundre.

Selv om ingen kan bevise at det har skjedd flere ulykker der enn andre steder på kloden.

«Dødens triangel» brer deg ut over et område på cirka 2,5 millioner kvadratkilometer, og er kjent for sterk vind og høy sjø uten at forskere helt har funnet ut hvorfor.

Sekskantede skyer

MERKELIG MØNSTER: Satellittbilder viser sekskantete mønstre i skyene. Foto: CNN
MERKELIG MØNSTER: Satellittbilder viser sekskantete mønstre i skyene. Foto: CNN Vis mer

Satellittbilder kan avsløre spesielle mønstre på skyene over området. Satellitten har en radar som gjør det mulig å se hva som skjer under skyene.

De sekskantede skyene kan være grunnen til periodevis svært hardt vær i området, med vindkast på rundt 250 kilometer i timen som kan gjøre bølgene opptil 14 meter høye.

- Vanligvis ser du ikke rette kanter på skyer. Som regel formerer de seg helt tilfeldig, sier meteorolog ved Universitetet i Colorado, Steve Miller, til Science Channel.

Fenomenet er også observert i Nordsjøen, utenfor kysten av Storbritannia.

Se videoen øverst i saken!

Danner virvler

- De sekskantede formene over havet er hovedsakelig luftbomber. De blir dannet av et mikroutbrudd, som er luft som kommer ned fra bunnen av en sky og danner virvler. Deretter treffer virvlene havet og sammen danner bølger som kan vokse seg store, sier meteorolog Randy Cerveny.

Forskere ser nå nærmere på dette naturfenomenet for å kunne bevise at det er grunnen til at det kraftige været oppstår. De vil også finne måter å forutse luftbombene på, slik at ulykker kan unngås.

- Vi kan utvikle en alarm som kan varsle meteorologer om at et mikroutbrudd har oppstått, sier Cerveny.

ØSER NED: Bonden Peter Thompson trodde ikke sine egne øyne da store mengder vann plutselig øste ned fra en sky i nærheten av jordet hvor han sto i Queensland, Australia. Video: Peter Thompson / Soil2Soul Vis mer