Forskerne klør seg i hodet: - Hvor er de fra og hva skaper dem?

Det er oppdaget flere mystiske radiobølger fra verdensrommet. Men hvor kommer de fra og hva er det som skaper dem?

«BOMBARDERES» AV RADIOBØLGER: Forskere har oppdaget flere mystiske radiobølger fra verdensrommet. Illustrasjonsfoto: NASA/Dima Zel/Shutterstock/NTB Scanpix
«BOMBARDERES» AV RADIOBØLGER: Forskere har oppdaget flere mystiske radiobølger fra verdensrommet. Illustrasjonsfoto: NASA/Dima Zel/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

The Guardian omtalte tidligere i år at gjentatte radiobølger er observert fra verdensrommet for første gang siden det først ble oppdaget i 2007.

Forskere mener «FRB» - hurtige radioglimt - dreier seg om et kraftig astrofysisk fenomen som oppstår milliarder av lysår unna Melkeveien.

Ellers vet vi svært lite om hva dette er og hvordan de oppstår. Men at radiobølgene i dette tilfellet er gjentakende, kan hjelpe forskerne litt på vei.

- Fram til nå var det bare én av disse radiobølgene registrert som var gjentakende. At vi nå finnes en til, viser at det mest sannsynlig finnes flere. Jo mer vi kan undersøke, jo bedre kan vi forstå dette fenomenet - hvor de kommer fra og hva som skaper dem, sier Ingrid Stairs, astrofysiker ved Universitetet i British Columbia til The Guardian.

Framskritt

CNN omtaler disse radiobølgene som at jorda blir bombardert med et mystisk, usynlig lys. Varigheten er bare på noen tusendeler av et sekund.

Få av typen har blitt registrert, men antallet øker stadig. Det kommer fram i en forskningsrapport publisert i januar. På bare to måneder er 13 nye radiobølger registrert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer