Forskerne kunne knapt tro sine egne øyne. Oppdaget 1,5 mill. pingviner fra verdensrommet

Forskere har oppdaget rundt 1,5 millioner adeliepingviner som har søkt tilflukt på de avsidesliggende Danger Islands øst i Antarktis.

MANGETALL: Adeliepingvinbestanden har bekymret forskere. Dermed ble funnet av 1,5 millioner av dem en gledelig opplevelse. Foto: Rachael Herman/ Tom Hart, Oxford University/ Penguinwatch/ AFP/ NTB Scanpix
MANGETALL: Adeliepingvinbestanden har bekymret forskere. Dermed ble funnet av 1,5 millioner av dem en gledelig opplevelse. Foto: Rachael Herman/ Tom Hart, Oxford University/ Penguinwatch/ AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB) Bestanden av adeliepingviner i verden faller faretruende, og forskerne gleder seg derfor stort over den overraskende oppdagelsen.

Det mildt sagt oppsiktsvekkende funnet ble gjort fra verdensrommet. Nærmere bestemt av forskere som undersøkte satellittbilder.

Funnet, som kunne tyde på en «megakoloni» av pingviner, var så interessant at det ble igangsatt en ekspedisjon.

- En utrolig opplevelse

Under den første tellingen som ble foretatt på Danger Islands ble det funnet over 750 000 hekkende par. Dette er den tredje eller fjerde største kolonien i verden, konstaterer forskerne, som forteller om pingvinkolonien i siste utgave av Scientific Reports.

- Det er absolutt overraskende og det får reelle følger for hvordan vi håndterer denne regionen, sier Heather Lynch ved Stony Brook University.

Ved å undersøke satellittbilder fra så langt tilbake som til 1959, mener forskerne at bestanden har vært stabil i hele dette tidsrommet. Dette i sterk kontrast til bestanden for øvrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer