MINIKVEKKER: Denne nyoppdagete froskearten er blant de minste som noen gang er oppdaget. Foto: REUTERS/Dr Indraneil Das/Institute of Biodiversity and Environmental Conservation
MINIKVEKKER: Denne nyoppdagete froskearten er blant de minste som noen gang er oppdaget. Foto: REUTERS/Dr Indraneil Das/Institute of Biodiversity and Environmental ConservationVis mer

Forskerne skjønte ikke et kvekk da de fant denne

Mikrofrosk på størrelse med en ert oppdaget på Borneo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Forskere har oppdaget en ny froskeart som er på størrelse med en ert på øya Borneo i Sør-øst-Asia, melder nyhetsbyrået Reuters.

Frosken, som bærer navnet Microhyla nepenthicola etter planten den lever på, er den minste som noen gang er funnet i Asia, Afrika eller Europa.

Mikroartens voksne hanner måler fra beskjedne 10,6 til 12,8 millimeter.

Doktor Indraneil Das ved universitetet i Sarawak i Malaysia sier froskearten tidligere er blitt feilidentifisert ved museer.

- Forskere har antakelig trodd at at froskene har vært ungdyr av andre arter, men det viser seg at de i virkeligheten er voksne individer av denne nyoppdagete mikroarten, sier Das.

Minifroskene ble funnet i veikanten ved foten av fjellet Gunung Serapi i Kubah National Park i Sarawak. Forskerne sporet froskene etter deres noe spesielle kvekking, som blir beskrevet som «sterkt raspende». Deretter fikk de froskene til å hoppe opp på et hvitt klede, slik at de kunne studere dem nærmere.