Forskerne trodde nesten ikke det de så da en boaslange slukte en hel apekatt

Aldri før har noen sett en apekatt ende opp som slangemat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det tilhører sjeldenheten, og det får forskerne til å klø seg i hodet.

Júlio César Bicca-Marques, forsker ved Pontifical Catholic University i Rio Grande do Sul, og hans forskningsteam har fanget det makabre øyeblikket av en vaskeekte Boa constrictor, som sluker en hjelpeløs, fullvoksen apekatt - hel - i dypeste Amazonas i vestlige Brasil.

Angrepet er sjeldent, da apekattene vanligvis lever i grupper og beskytter hverandre mot rovdyr.

Denne stakkaren hadde imidlertid forvillet seg bort fra resten av gruppa, og var på egen hånd da angrepet skjedde, skriver avisa Daily Mail.

Er slangen smartere, likevel? Videoen har gjort forskerne bevisste på at apekatter kan være mer utsatt for slangeangrep enn først antatt.

- Boa constrictorer er et drevent rovdyr, som i teorien kan gå til angrep på apekatter. Men som regel holder de seg til enkle måltider som fugl og mus, kommenterer primatologist Paul Garber ved Universitetet i Illinois til LiveScience.

- Apekatter har et godt syn og et godt øye for potensielle farer. Denne gangen var boaen hakket smartere, men apekatten hadde nok overlevd, hadde den holdt seg til gruppa, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer