Forskerne trodde nesten ikke det de så da en boaslange slukte en hel apekatt

Aldri før har noen sett en apekatt ende opp som slangemat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det tilhører sjeldenheten, og det får forskerne til å klø seg i hodet.

Júlio César Bicca-Marques, forsker ved Pontifical Catholic University i Rio Grande do Sul, og hans forskningsteam har fanget det makabre øyeblikket av en vaskeekte Boa constrictor, som sluker en hjelpeløs, fullvoksen apekatt - hel - i dypeste Amazonas i vestlige Brasil.

Angrepet er sjeldent, da apekattene vanligvis lever i grupper og beskytter hverandre mot rovdyr.

Denne stakkaren hadde imidlertid forvillet seg bort fra resten av gruppa, og var på egen hånd da angrepet skjedde, skriver avisa Daily Mail.

Er slangen smartere, likevel? Videoen har gjort forskerne bevisste på at apekatter kan være mer utsatt for slangeangrep enn først antatt.

- Boa constrictorer er et drevent rovdyr, som i teorien kan gå til angrep på apekatter. Men som regel holder de seg til enkle måltider som fugl og mus, kommenterer primatologist Paul Garber ved Universitetet i Illinois til LiveScience.

- Apekatter har et godt syn og et godt øye for potensielle farer. Denne gangen var boaen hakket smartere, men apekatten hadde nok overlevd, hadde den holdt seg til gruppa, legger han til.

Ny viten i forskningsrapporten Bicca-Marques og forskerne tar nå høyde for at apekatter er vanligere bytter for boaslanger enn først kjent.

- Det er aldri blitt sett før, men når vi nå ser det, er det grunn til å tro at dette forekommer oftere enn hva tidligere forskning viser, sier Bicca-Marquez.

Angrep etter boka Angrepet var typisk for en boa constrictor, sier forskerne som så angrepet, ifølge Daily Mail.

Den presser seg sammen og kamuflerer seg , i påvente av sitt neste måltid.

Forskerne sier at Boa constrictoren er så tålmodig, at den kan ligge ventende på samme sted i én måned.