Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forskerne vil beholde Tora Aasland

Forskerforbundet advarer regjeringen mot å legge ned departementet for forskning og høyere utdanning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Forskerforbundet advarer regjeringen mot å legge ned departementet for forskning og høyere utdanning. Aller helst vil de beholde både departementet og statsråd Tora Aasland (SV).

Om SV-statsråd Tora Aasland for forskning og høyere utdanning har vært noe usynlig for folk flest, har hun hatt en desto mer sentral rolle overfor forskermiljøene, ifølge leder Bjarne Hodne. Han ønsker ikke noe bytte av statsråd, slik enkelte mediespekulasjoner antyder.

- Vi har ingenting å beklage oss over når det gjelder tankene Tora Aasland har for og med forskningssektoren. I løpet av valgkampen har vi fått forståelse av at det ikke er hun som har vært proppen når det gjelder tildelinger. Vi skulle ønske hun fikk økt gjennomslagskraft i den nye regjeringen, sier Hodne til NTB.

Han poengterer at det fortsatt er høyst uklart hvilke konsekvenser det endrede styrkeforholdet i regjeringen kommer til å få når statsrådstaburettene skal fordeles partiene imellom. Men i lys av spekulasjoner i mediene advarer han statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mot å slå departementet for forskning og høyere utdanning sammen med Kunnskapsdepartementet.

- Skal vi ta uttalelser fra denne regjeringen på alvor, kan man vente seg mer forskning de neste fire årene, og da vil en egen forskningsminister være nødvendig, sier Hodne.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling