Forskernes genmanipulerte elitemenneske

Menneskelignende aper som tjenestepersonell for velstående mennesker. En genmanipulert rase uten medfølelse. Dette er et av skrekkscenariet som tegnes i forskningsrapporten Norge 2030.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten inneholder fem scenarier for år 2030. I tillegg har forskerne tegnet et såkalt Biohazard, eller «Wild Card», som er en ekstremt og nesten outrert forestilling om framtida. Det er arbeids og administrasjonsdepartementet som står bak utredningen.

Velg kjønn

Genteknologi er et sentralt punkt både i disse scenariene og i kapitlet «Wild Card».

- Tanken om at vi for eksempel kan velge kjønn på barna våre kan virke usannsynlig, men faktum er at det allerede er mulig, sier seniorrådgiver Erik F. Øverland i Arbeids- og administrasjonsdepartementet, som har redigert rapporten.

- I staten Viginia i USA har de tatt i bruk laserteknologi for å bestemme om avkommet skal bli gutt eller jente, forteller han.

I «Norge 2030» leser vi at bioteknologien er løpt løpsk fordi utviklingen er overlatt til «spesielt interesserte» og at politikere, intellektuelle og den jevne borger utvikler en likegyldig eller fantatisk holdning til genteknologi. Nyansene forsvinner. Resultatet av dette blir katastrofal:

Uten empati

I 2010 blir 1/2 milliard barn unnfanget som en del av the Human Optimalization Programme (HOP). Programmets målsetting er at alle mennesker skal ha tilgang til et felles sett av den menneskelige arvemassen. Målsettingen for forskerne er å finne fram til «best functions» for den menneskelige organisme, som skal utvikle en ny elite. Denne eliten er 15 år senere en ungdomsgenerasjon uten empati, og uten evne til å sette seg inn i andre menneskers situasjon. I tillegg dyrkes det fram en menneskelige aper som er tjenere hos eliten. Grunnleggnede organiske funksjoner er ødelagt, og verden kastes inn i en langvarig eksistensiell identitetskrise.

På sidelinja

- Dette er selvsagt et eksremt scenario. Men vi ønsker få til en debatt omkring genteknologi som er en av de største utfordringene vi står overfor, sier Øverland.

- Politikerne har spilt seg ut på sidelinja ved å være for kategoriske imot. De har havnet i en avmaktssituasjon, sier Øverland, som ønsker seg mer nyansert syn på den nye teknologien.

- Når politikerne melder pass, tar den private underskogen av forskningsmiljøer over. Det oppstår et anarki, spår Øverland.