Forskjellen er stor, men bildene forteller ikke hele sannheten om Trumps innsettelse

Det var færre tilskuere under Donald Trumps innsettelse, men ikke så få som bildet over til venstre skulle tilsi.

STOR FORSKJELL: Etter at Donald Trump ble innsatt som president fredag i forrige uke, begynte disse bildene å versere. De viser en merkbar forskjell i antall tilskuere tilstede ved henholdsvis Trumps innsettelse (t.v.) og Barack Obamas innsettelse åtte år tidligere. Men bildene av innsettelsene er tatt på forskjellige tidspunkter, og er dermed ikke helt sammenlignbare. Foto: NTB Scanpix
STOR FORSKJELL: Etter at Donald Trump ble innsatt som president fredag i forrige uke, begynte disse bildene å versere. De viser en merkbar forskjell i antall tilskuere tilstede ved henholdsvis Trumps innsettelse (t.v.) og Barack Obamas innsettelse åtte år tidligere. Men bildene av innsettelsene er tatt på forskjellige tidspunkter, og er dermed ikke helt sammenlignbare. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Disse to bildene har etter Donald Trumps innsettelse fredag, gått verden rundt. Det ene er fra den avgåtte presidenten Barack Obamas innsettelse i 2009, det andre er fra Trumps i forrige uke.

På det ene bildet er det øyensynlig langt færre mennesker til stede. Det er bildet fra Trumps innsettelse og ble brukt til å avkle hans pressesekretær Sean Spicers uttalelser om at det var rekordmange som så sjefen hans bli innsatt.

Det er imidlertid noe bildene ikke forteller, og som gjør historien litt mer nyansert. Bildene er nemlig tatt på forskjellige tidspunkter på dagen.

Det skriver danske Ekstra Bladet.

Tatt på forskjellige tidspunkter

Avisa har vært i kontakt med nyhetsbyrået Associated Press som videreformidlet bildene. Bildene er skjermbilder fra en video, forklarer fotoredaktør i nyhetsbyrået, Tony Hicks.

- De to bildene er tatt fra toppen av Washington-monumentet, sier Hicks.

Bildene er tatt av nyhetsbyrået Reuters. De skriver at bildet av Trumps innsettelse ble tatt klokka 12.01, ett minutt etter at han begynte å avlegge eden som president, mens bildet av Obamas innsettelse ble tatt klokka 13.27. Da var Obama i ferd med å runde av talen han holdt, ifølge Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer