Du leser nå Dagbladet Pluss

Forskjellene øker i Norge: Kirsti Stenersen (51) er både ufør og aleneforsørger og dermed dobbelt utsatt for å bli en av Norges fattige

Barnefamilier, enslige foreldre og de som står utenfor arbeidsmarkedet sakker etter.

LITE Å RUTTE MED: Firebarnsmor Kirsti
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Merete Stenersen (51) er aleneforsørger. Hun
&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">har sittet i rullestol de siste 17 årene. – Barnetrygden&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">gjør at det så vidt går rundt, sier hun.&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">FOTO: MARI VOLD</span>
LITE Å RUTTE MED: Firebarnsmor Kirsti  Merete Stenersen (51) er aleneforsørger. Hun  har sittet i rullestol de siste 17 årene. – Barnetrygden gjør at det så vidt går rundt, sier hun. FOTO: MARI VOLDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser en helhet i forskjellsutviklingen i Norge som er alvorlig. Det er fordi vi vet at ulikhet svekker vekst og omstillingsevne, og svekker tilliten mellom oss. Økte forskjeller skaper også økt fattigdom. Det er en utvikling som det haster veldig med å snu. Men på område etter område bidrar regjeringens politikk til å forsterke forskjellsutviklingen i stedet for å motvirke den, sier SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Han legger i dag fram en SV-produsert rapport om forskjellsutviklingen i Norge.

Selv om Norge i internasjonal sammenheng fortsatt er et land med små økonomiske forskjeller, er det god støtte i SSBs tallmateriale for å si at forskjellene øker.

Sakte, men sikker endring

- Man kan absolutt si at forskjellene i Norge øker. Ikke veldig sterkt, men sakte men sikkert blir det større inntektsforskjeller mellom de på topp og bunn. Det er spesielt de som står utenfor arbeidslivet som ikke henger med i den generelle inntektsutviklingen, sier Elisabeth Løyland Omholt, som jobber med inntekts og formuesstatistikk i SSB.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.