FEIT AV DISKRIMINERING: Folk som føler seg forskjellsbehandlet legger på seg rundt midjen, viser ny forskning. Foto: Scanpix
FEIT AV DISKRIMINERING: Folk som føler seg forskjellsbehandlet legger på seg rundt midjen, viser ny forskning. Foto: ScanpixVis mer

Forskjellsbehandling legger seg rundt midjen

Kvinner og menn som føler seg forbigått blir tjukkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folk som oppgir at de blir forskjellsbehandlet har større sannsynlighet for å øke midjemålet, melder Forskning.no.

En amerikansk studie, publisert i tidsskriftet American Journal of Epidemiology, har sett på sammenhengen mellom forskjellsbehandling og livvidde.

Og forskerne finner en klar sammenheng, spesielt hos menn.

Menn som føler seg forskjellsbehandlet økte i gjennomsnitt midjemålet med 2,39 centimeter på ni år, sammenlignet med de som ikke følte seg forbigått.

Også hos kvinner er denne sammenhengen tydelig.

Kvinner som opplever forskjellsbehandling økte livvidden i gjennomsnitt med 1,88 centimeter over en periode på ni år. Forskerne har ingen god forklaring på kjønnsforskjellene.

Forskerne valgte å måle deltagernes livvidde heller enn kroppsmasseindeksen (BMI), fordi denne er et bedre indikator på hjerte-karsykdommer enn BMI, skriver Forskning.no.

Artikkelforfatterne mener studien burde være en påminner om at det å behandle andre dårlig kan såre mer enn bare følelsene.