Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forskjellsbehandling legger seg rundt midjen

Kvinner og menn som føler seg forbigått blir tjukkere.

FEIT AV DISKRIMINERING: Folk som føler seg forskjellsbehandlet legger på seg rundt midjen, viser ny forskning. Foto: Scanpix
FEIT AV DISKRIMINERING: Folk som føler seg forskjellsbehandlet legger på seg rundt midjen, viser ny forskning. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folk som oppgir at de blir forskjellsbehandlet har større sannsynlighet for å øke midjemålet, melder Forskning.no.

En amerikansk studie, publisert i tidsskriftet American Journal of Epidemiology, har sett på sammenhengen mellom forskjellsbehandling og livvidde.

Og forskerne finner en klar sammenheng, spesielt hos menn.

Menn som føler seg forskjellsbehandlet økte i gjennomsnitt midjemålet med 2,39 centimeter på ni år, sammenlignet med de som ikke følte seg forbigått.

Også hos kvinner er denne sammenhengen tydelig.

Kvinner som opplever forskjellsbehandling økte livvidden i gjennomsnitt med 1,88 centimeter over en periode på ni år. Forskerne har ingen god forklaring på kjønnsforskjellene.

Forskerne valgte å måle deltagernes livvidde heller enn kroppsmasseindeksen (BMI), fordi denne er et bedre indikator på hjerte-karsykdommer enn BMI, skriver Forskning.no.

Artikkelforfatterne mener studien burde være en påminner om at det å behandle andre dårlig kan såre mer enn bare følelsene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media