Forskning: Toppledere surfer mest på jobb

Mest negative til surfing, allikevel de som bruker mest tid.

OVERRASKENDE FUNN:  Undersøkelsen viser også at mellomledere var betydelig mindre positive til sosial nettbruk i arbeidstiden enn vanlige ansatte, men surfet omtrent like mye. Foto: Jan Haas / NTB Scanpix.
OVERRASKENDE FUNN: Undersøkelsen viser også at mellomledere var betydelig mindre positive til sosial nettbruk i arbeidstiden enn vanlige ansatte, men surfet omtrent like mye. Foto: Jan Haas / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det viser en ny studie fra Universitet i Bergen.

Postdoktor Cecilie Schou Andreassen ved Institutt for samfunnspsykologi mener forklaringen kan være at toppledere har veldig lange arbeidsdager, og at jobb og fritid er mye mer integrert.

Studien til Schou Andreassen og kollegaene tar for seg holdninger til, og bruken av sosiale medier til privat bruk på jobb. Ifølge studien surfer menn mer enn kvinner, og personer med høy utdanning surfer mer enn dem med lav utdanning.

Undersøkelsen viser også at mellomledere var betydelig mindre positive til sosial nettbruk i arbeidstiden enn vanlige ansatte, men surfet omtrent like mye.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer