Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forskningen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sist uke ble Abel-prisen gitt til den franske matematikkprofessoren Jean-Pierre Serre. Det var første gang prisen ble utdelt, og den skal bidra til å sette Norge som vitenskapsland på kartet. Da er det sørgelig å oppleve hvor lite våre politikere estimerer sine egne mål om forskningens plass i det norske systemet. Mens Stortinget i hele vinter har diskutert barnehagespørsmålet, har knapt noen nevnt at Stortinget for bare tre år siden påla seg en forpliktelse om at bevilgningene til forskningen skulle opp på et gjennomsnittsnivå i OECD innen 2005.
  • Det er blitt sagt utallige ganger at Norge i den etterindustrielle perioden skal leve av sitt vett. Det betyr at det må satses både på skole, høyere utdanning og forskning. Under behandlingen av forskningsmeldingen var det ikke måte på hvilke store ord som falt om betydningen av forskning og særlig grunnforskning. Men under behandlingen av revidert budsjett nå i vår har vi ikke hørt et pip om dette. Når skal Stortinget ta sine forskningsløfter på alvor?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media