Forskningens råd

Norges forskningsråd er en viktigere institusjon enn folk flest er klar over. Nå skal det tilsettes ny direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET SKAL TILSETTES

ny direktør for Norges forskningsråd. Søknadsfristen gikk ut midt i august, og styret, under ledelse av Geir Stene-Larsen, skal tilsette.

Til å hjelpe seg har styret engasjert et hodejegerfirma, ISCO-gruppen. Men statsråden, Kristin Clemet, har signalisert at hun er opptatt av hva rådet gjør, og hun er nok heller ikke uinteressert i hvem som skal lede det. Hennes mål er vel «Høyrefolk i alle ombud»?

DET VAR GUDMUND HERNES

som sørget for at de gamle forskningsrådene ble slått sammen til ett i begynnelsen av 1990-åra, og han tenkte seg nok en sterk og sosialdemokratisk leder - en Jens Chr. Hauge i ny utgave for det 21. århundre. Det ble etter hvert Chr. Hambro, som var en sterk leder, men noe utydelig. Han kom ikke helt godt ut av den internasjonale evalueringen for noen år siden, og sluttet mer eller mindre frivillig. Men hvem er Jens Chr. Hauge for vår tid?

DET ER KANSKJE

best å legge til side den målestokken. I dag ledes Forskningsrådet av sosiologen Arvid Hallén. Han har ryddet godt opp i organisasjonen, og er populær innad og har tillit utad. Han har markert seg som den fremste blant likemenn i diskusjonen om nasjonens forskningspolitikk. Han kjenner departementet, og det kjenner ham, han har gode kontakter til grunnforskningsmiljøene og nyter respekt i næringsmiljøene. Halén er en opplagt kandidat, men styret holder søkerlista hemmelig. En annen som nevnes, er Torger Reve, rektor ved BI.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer