Pleiepengeordningen

Forslag om endring i pleiepengeordningen nedstemt: - Utrolig urettferdig

Fjernet den omstridte tidsbegrensningen, men holder fast ved graderingsreglene.

SKUFFET: Elin Gunnarsson er mor til alvorlig syke William. Hun er skuffet etter at regjeringen med KrF på laget valgte å gå mot opposisjonens forslag om å endre graderingsregelen i pleiepengeordningen. Foto: John T. Pedersen
SKUFFET: Elin Gunnarsson er mor til alvorlig syke William. Hun er skuffet etter at regjeringen med KrF på laget valgte å gå mot opposisjonens forslag om å endre graderingsregelen i pleiepengeordningen. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag stemte Stortinget over endringer i den omstridte pleiepengeordningen, som ble endret i oktober i fjor.

Ordningen tar for seg regler for økonomisk støtte til foreldre med alvorlig syke barn. Fjorårets endringer skulle føre til at ytterligere 9000 barn og familier skulle innlemmes i ordningen, men har fått hard kritikk for flere punkter som i løpet av 2018 har blitt reversert.

Dagbladet har blant annet skrevet om Elin Gunnarsson, som er alenemor til alvorlig syke William, og som har blitt nødt til å ta opp forbrukslån for å få råd til å være hjemme med sønnen.

På grunn av tidligere erfaringer er hun redd for at sønnen skal dø dersom hun ikke er i umiddelbar nærhet.

KrF, Ap, SV og Sp gikk mandag sammen om å fjerne tidsbegrensningen på støtte, som fram til nå har vært på fem år. Men sammen med regjeringen stemte KrF mot å endre graderingsreglene.

Disse reglene reduserer tilskuddet til foreldrene dersom barnet får tilsyn for eksempel på skole, i barnehage, eller en annen etablert avlastningsordning.

- Både lettet og skuffet

Gunnarsson er lettet for at tidsbegrensningen blir fjernet, men skuffet over at KrF ikke stemte for å støtte de foreslåtte endringene fullt ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer