Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forslag om kjøpesenterforbud

Regjeringen sender nå ut forslag som skal begrense antallet på nye kjøpesentre. Regjeringen vil i fem år fremover ha forbud mot å bygge nye kjøpesentre utenfor byer og tettsteder, melder NRK Dagsnytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen mener det er et problem at mange kjøpesentre ligger slik til at man må bruke privatbil for å komme dit. Det forurenser og det utarmer sentrum i byene som møtested for mennesker.

Det var Stortinget som i fjor ba regjeringen vurdere en etableringsstopp for kjøpesentre. Lille julaften gikk forslaget ut til alle landets fylker, kommuner og organisasjoner som berøres.

Regjeringen vil ha et forbud mot å etablere kjøpesentre i fem år fremover. Forbudet vil omfatte sentre større enn 3 000 kvadratmeter. Forbudet gjelder bare for sentre som er planlagt utenfor sentrum i byer og tettsteder. Det vil fortsatt være mulig å bygge i store byer og mindre steder hvis det skjer i sentrum. Det vil også bli forbudt å utvide eksisterende kjøpesentre til utover 3 000 kvadratmeter.

Miljøverndepartementet frykter at forslaget som nå sendes ut, fører til at utbyggere setter igang før forbudet er innført. Derfor har departementet overført myndighet til fylkesmennene slik at de kan stanse byggearbeider som vil være i strid med forslaget om forbud.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!